Μιλφέιγ με φράουλες

Milfeig me fraoyles

Υλικά

Για τη βάση:
  • 1 φύλλο σφολιάτας (400 γρ), ξεπαγωμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • 250 γρ. φράουλες, για γαρνιτούρα

Για την κρέμα:

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • ½ λοβός βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορνφλάουρ
  • ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. καρύδα, τριμμένη

 

Διαδικασία

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορνφλάουρ.

Ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών το μείγμα της κρέμας γάλακτος-βανίλιας, πριν πάρει βράση και ανακατεύουμε.

Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με λίγη άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Ανακατεύουμε τη σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, που έχει κρυώσει και προσθέτουμε την καρύδα.

Για τη βάση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC .

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το στρώνουμε σε ένα ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το νερό.

Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα αβγού και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο πρώτο φύλλο, αραδιάζουμε τις μισές φράουλες και επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο.

Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε μερίδες, γαρνίρουμε με φράουλες, που από πριν είχαμε βουτήξει στην κρέμα και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s