Εύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα

παγωτό, φράουλες, καλοκαίρι

Συστατικά:

1 κιλό φράουλες καθαρισμένες
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
5 κουταλιές σούπας  ζάχαρη άχνη
2  βανίλιες

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις φράουλες τις πλένουμε καλά  τις πολτοποιούμε ελαφρά και ανακατεύουμε με την ζάχαρη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά σαν γιαούρτι και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα  υλικά μαζί με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό αλουμινένιο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για μία ώρα.
Κάθε μία ώρα βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάμε με σύρμα για να μην κάνει κρυστάλλους το παγωτό μας.
Αυτό το κάνουμε για τρεις τέσσερις φορές και μετά αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη ημέρα που είναι πλέον έτοιμο.
Εάν έχετε παγωτομηχανή ρίξτε το αρχικό μείγμα στην μηχανή και παγώστε το σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Πηγή: http://www.gourmed.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s