Κεϊκάκια με κεράσια

Κεϊκάκια με κεράσια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 2 μεγάλα ή 3 μέτρια αυγά
  • 240 ml γάλα (μέσα στο οποίο θα ρίξετε λίγες σταγόνες λεμονιού)
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια) κομμένα σε μικρά κομμάτια

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το ανθότυρο μαζί με τα αυγά (για 2-3 λεπτά) και προσθέτουμε το γάλα, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το βούτυρο.
  2. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (λίγο-λίγο) στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε, σε χαμηλή ταχύτητα, μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά (για να γίνουν τα κεϊκάκια αφράτα). Τέλος, προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί για μικρά κεϊκάκια (αφού πρώτα τοποθετήσουμε σε κάθε θηκούλα χάρτινη φορμίτσα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 20-25 λεπτά.

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s